Úvod Novinky Projekt „Počítačové sítě ve škole“ ukončen

Projekt „Počítačové sítě ve škole“ ukončen

Z ukončení projektu pro pedagogy v regionu zaměřeného na počítačové sítě ve školním prostředí spolufinancovaného z prostředků EU a státního rozpočtu ČR.
Projekt „Počítačové sítě ve škole“ ukončen

Z předávání certifikátů účastníkům kurzů projektu "Počítačové sítě ve škole"

Ve Střední průmyslové škole v Trutnově byl na konci roku 2012 ukončen projekt „Počítačové sítě ve škole“. Tento projekt byl realizován v rámci Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu České republiky. Projekt trval 15 měsíců a pomohl pedagogům základních a středních škol v regionu získat nebo si prohloubit znalosti v oblasti počítačových sítí. V rámci projektu vznikly 4 na sebe navazující vzdělávací moduly:

  • Základy počítačových sítí
  • Směrování
  • Přepínané a bezdrátové sítě
  • WAN sítě

Pro tyto moduly byly připraveny výukové materiály a moduly byly pilotně ověřeny v rámci jednotlivých kurzů. Každý modul se skládal z minimálně 10 kurzů po 4 hodinách výuky a dalších předpokládaných 80 hodin samostudia. Všechny kurzy vycházejí z celosvětového výukového systému počítačových sítí Cisco Networking Academy a byly přizpůsobeny a doplněny o specifické podmínky prostředí základních a středních škol.

Do prvního kurzu se přihlásilo 24 zájemců, z nichž 18 úspěšně kurz dokončilo. Konečný počet úspěšných absolventů za všechny 4 kurzy vystoupal na 63, čímž byl cíl projektu splněn. Mezi účastníky kurzů byli pedagogové nejen z Trutnova a blízkého okolí, ale i z Broumova, Nového Města nad Metují, Jaroměře nebo z téměř 70 km vzdáleného Kostelce nad Orlicí.

V čem byly tyto kurzy tak lákavé? Skvělé a názornou formou zpracované originální výukové materiály Cisco Networking Academy byly doplněny výkladem lektorů s dlouholetou zkušeností ve výuce informačních a komunikačních technologií, počítačových sítí a s budováním a provozem těchto technologií ve školním prostředí. Proto byly teoretické lekce doplněny praktickými zkušenostmi, ukázkami možností využití ve škole i praktickými cvičeními účastníků.

 

Právě uzavřený projekt se tak zařadil k celé řadě dalších projektů, které škola úspěšně ukončila nebo projektů, které právě probíhají. Projekt přispěl k dalšímu rozvoji školy a systému celoživotního vzdělávání.

 

Loga projektů ESF

Akce dokumentů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY